opleiding

Helpende Zorg- en Welzijn (verkort)

 

Wil je werken in de zorg?  Dan is deze verkorte opleiding MBO Helpende Zorg & Welzijn (HZW) iets voor jou. Je gaat je kennis opdoen, leert ondersteunen en begeleiden bij de ADL . Je krijgt inzage en kennis over hulpmiddelen en hoe deze in te zetten.

Deze opleiding is een goede investering in je toekomst. Je behaalt een officieel erkend MBO 2 diploma. Hiermee kun je als Helpende werken in o.a de thuiszorg, verpleeg – en verzorgingshuizen.

De opleiding tot Mbo Helpende Zorg & Welzijn is erkend door de onderwijsinspectie. Hiervoor werken wij samen met ORGB opleidingen. De opleiding is geregistreerd onder Crebo nummer 92640.

Tijdens je opleiding kom je eens in de 14 dagen een dag naar school. Onze lestijden zijn van 10.00 uur t/m 14.30 uur. Ideaal wanneer je ook nog rekening moet houden met werk en gezin! De overige lesstof bestudeer je thuis.

Advance Zorgopleidingen biedt deze opleiding meerdere keren per jaar aan.

De eerstvolgende startdatum is op donderdag 24 oktober 2024. Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de startdatum met twee weken uitgesteld. 

Schrijf je snel in, want vol=vol!

Duur en inhoud

In de verkorte opleiding van ongeveer 9 maanden heb je om de week les waarin beroepsgerichte thema’s worden behandeld. Daarnaast ben je bezig met het bestuderen van de theorie, het maken van verwerkingsopdrachten en je stage.

Naast de beroepsspecifieke onderdelen behoren ook de keuzedelen, Nederlands, rekenen en loopbaan/burgerschap tot de onderdelen van deze opleiding. De studieloopbaanbegeleider begeleid je naast de vakdocenten en de BPV begeleider tijdens de opleiding.

Advance leidt op via de derde leerweg. Er is een richtlijn van minimaal 1.280 uren stage uren en een aanwezigheidsnorm van 80%.

 

Toelatingseisen

Toelating voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn gebeurt op basis van een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we onder andere naar je motivatie, vooropleiding en werkervaring. Om te kunnen starten met de opleiding Helpende Zorg & Welzijn heb je geen ervaring nodig in de zorg.

Kosten

De kosten voor de opleiding van Helpende Zorg & Welzijn zijn € 3.175,00 wanneer je in één keer betaalt. Dit zijn de totale kosten. Je komt dus niet voor onverwachte verrassingen te staan. De kosten voor boeken vallen buiten de totale kosten en zijn voor eigen rekening.

 Het inschrijfgeld voor deze opleiding bedraagt € 75,-

    Stageplek

    In deze opleiding is het verplicht de beroepspraktijkvorming (BPV-Stage) te volgen met een richtlijn van minimaal 380 uur. De stageplek dient een SBB-erkend leerbedrijf in de zorgsector te zijn. Deze kun je vinden op de website www.stagemarkt.nl. 

    Als je vragen hebt of je wilt meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via 085 – 058 00 99 voor een gericht advies of om een afspraak te maken.